miércoles, 8 de junio de 2011

Lliça d´Amunt: la lucha por la enseñanza pública.

Foto de la manifestación convocada el pasado jueves.
El desmantelamiento de la enseñanza pública está conociendo un episodio especialmente grave en Lliça d´Amunt, donde más de 60 niños y niñas de la ESO están sin plaza para el próximo curso.No piden la construcción del nuevo IES sino tan sólo que las administraciones cumplan con sus promesas de habilitar barracones para que los/as niños/as puedan continuar con la escolarización obligatoria en septiembre.
La lucha colectiva de padres y madres va dando sus frutos con recogidas de firmas, concentraciones y una manifestación que el jueves pasado recorrió las calles del centro de Lliça. No encontraron apoyo político una vez pasadas las elecciones, tan sólo las adhesiones de EUiA/Icv y ERC. El SOT-UGT apoya la lucha por la enseñanza pública y se solidariza con estas reivindicaciones tan necesarias en las que están participando algunos/as de nuestros/as compañeros/as de la sección sindical. Sin duda no nos queda otro camino que la acción colectiva.
A continuación y dado que este blog no es otra cosa que un altavoz y una ventana abierta a los problemas de las clases subalternas, reproducimos una nota informativa que nos ha remitido la comisión de padres y madres que están detrás de las protestas. Queda reproducido en su literalidad:
Fa tres mesos. l`Ajuntament de Lliçà d`Amunt ens va trametre una carta per informar-nos que podríem escollir un nou centre, anomenat IES Lliçà 2, ubicat a un dels barris d`aquets poble. Així mateix, el director d`aquest nou centre va fer una reunió informativa per explica-nos que el setembre de 2011 les classes es farien en un principi amb uns mòduls prefabricats (amb dues classes de 30 alumnes) fins a la finalització de la construcció del nou institut. Amb aquestes dades els pares vam inscriure els nostres fills, escollint com a primera opció l`IES Lliça 2 (al barri) en detriment de l`IES Lliçà 1, que està al centre del poble, amb unes instal.lacions i serveis adequats però lluny de la nostra residència.
Un cop publicades les llistes definitives, ens assebentem de forma casual (encara no hem rebut cap notificació) que els mòdulsno s`instal.laran i que el nou centre no es construirà fins d`aquí 8 o 10 anys. Les famílies ens sentim ENGANYADES pels governs actuals, tant local com autonòmic, perquè ens van plantejar un nou institut al barri i un cop hem pres la decisió en consonància amb aquesta informació ara no compleixen la seva proposta i AIXÒ ÉS INADMISSIBLE EN UN ESTAT DE DRET!!!
Ara ens envien a un local del poble que abans era un antic CEIP que no disposa de les instal.lacions necessàries per un ensenyament secundari, ja que estava destinat a l`educació de nens més petits.
COMISSIÓ DE PARES I MARES AFECTATS
Lliçà d`Amunt, 2 de juny de 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario